Welkom


Cello, viool, altviool. welkom bij de vioolschool Den Haag

Aan de Vioolschool Den Haag kun je les krijgen op drie strijkinstrumenten: de viool, de altviool en de cello – ook wel violoncello. Het zijn zijn prachtige strijkinstrumenten, niet alleen om te zien maar vooral ook om op te spelen. Het duurt even voordat je een mooie toon kunt strijken, maar uiteindelijk heb je één van de meest veelzijdige instrumenten in handen. Vele componisten hebben prachtige muziek voor deze instrumenten geschreven. Ook zijn het instrumenten waarmee je met anderen kunt samenspelen, met pianobegeleiding, in kleine ensembles of in een groot orkest. En dit kan op alle niveaus.

Voor wie

Je kan al op jonge leeftijd beginnen met viool of cello spelen. Een goede leeftijd om te beginnen met vioolspelen is 7 jaar, maar zelfs kindjes van 4 jaar kunnen al met de viool beginnen. Zij gaan spelenderwijs met een klein viooltje aan de slag, waarbij alle basale muzikale vaardigheden worden ontwikkeld. Voor de cello is 8 jaar een goede leeftijd om te beginnen. Voor de altviool moet je ook niet al te jong zijn, want het is een relatief groot instrument dat net als de viool tussen de schouder en de kin wordt geklemd. Je hoeft nog geen ervaring te hebben met een muziekinstrument of noten kunnen lezen. Voor kleine kinderen zijn er kleine instrumenten te koop/huur. En als kinderen groter worden is er weer een grotere maat.

Hebt u vroeger als kind cello gespeeld en u wilt het weer oppakken, of wilt u als volwassene beginnen met cellospelen? Dan kunt u bij ons heel goed terecht! Schroom niet want Frank de Gee heeft hiermee heel veel ervaring en weet met zijn geduld en enthousiasme het beste uit zijn leerlingen te halen.

De lessen

Door de – meer dan 21 jaar – lange ervaring en toewijding in het muziekonderwijs en onze uitstekende opleiding aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag, staan wij in voor hoge kwaliteit van de lessen. Wij zoeken altijd naar een zo persoonlijk mogelijke aanpak, waarbij het belangrijk is te zoeken naar een juiste balans wat betreft techniek en speelstukken. Maar het belangrijkste is dat de leerling vooral plezier beleeft aan het leren bespelen van de viool of cello! Het is in het begin, voor jonge kinderen van belang dat er een ouder bij de les aanwezig is, om thuis zijn/haar kind beter te kunnen begeleiden bij het oefenen. Bovendien kan de ouder aantekeningen maken tijden de les. Er zal natuurlijk wel toewijding en oefening verwacht worden, want het leren bespelen van een strijkinstrument is niet zo makkelijk, maar bij voldoende inzet krijg er ook je veel muzikaal plezier voor terug! Aanbevolen wordt elke dag minimaal 20 minuten te studeren. Muziektheorie komt in de lessen aan bod, wanneer het op dat moment functioneel is. De muziektheorie staat altijd in dienst van de (les)praktijk.

Opstapcursus

Denk je erover om muzieklessen te nemen op het instrument van je dromen, maar wil je eerst proberen of ‘t wel bevalt? Dat kan door een opstapcursus te doen. Je krijgt dan 4 wekelijkse lessen op het instrument van je keuze. Bevalt het, dan kun je inschrijven voor een  jaarcursus.

Let op: deze lessen moeten aaneensluitend worden gevolgd (met inachtneming van schoolvakanties).

Individueel of groepsles

Omdat iedere leerling een eigen aanpak nodig heeft zullen de lessen hoofdzakelijk individueel worden gegeven. Een uitzondering kan worden gemaakt bij jonge kinderen die samen willen beginnen.

Samen spelen

Behalve dat er natuurlijk samen in de les muziek wordt gemaakt met de docent, kunnen leerlingen ook met elkaar samen spelen in een ensemble. Hiervoor worden samenspeellessen aangeboden. Dit is voor de iets meer gevorderde leerlingen. Het samen ingestudeerde muziekstuk kan vervolgens worden uitgevoerd op een voorspeelmiddag/avond.

Voorspeelavonden

Regelmatig (minimaal 1 keer per jaar) organiseren we een voorspeelmiddag of – avond, zodat we naar elkaar kunnen luisteren en zelf kunnen laten horen wat we geleerd hebben op ons instrument.

Instrument

Het is in het begin aan te bevelen om een instrument te huren. In een later stadium kan er altijd nog één gekocht worden.

T: 06-16410833

E: info@vioolschooldenhaag.nl

mslim

[sc_embed_player autoplay=true fileurl="https://www.vioolschooldenhaag.nl/wp-content/uploads/blanco-website.mp3"]

sierlijk balkje